19. juuli 2015


Täna on üle pika aja see päev, kus vaatamata vabale päevale tööjuurest ei pea ma ka mitte kuskile mujale kiirustama. Saan päriselt puhata ja lihtsalt olla. Super-super-mõnus!

Vahepeal on päris palju tähtsaid asju toimunud: lõpueksamid, sünnipäev, lõpetamine, ülikoolikatsed. Kui eelmises postituses kirjutasin, et kaks eksamit on tehtud, ja tunne pole kuigi hea nende suhtes, siis lõpp-kokkuvõttes olen ma üldiselt rahul siiski. Kui eesti keel tundus oodatust palju raskem - sain ma siiski head punktid. Inglise keeles jäin küll napist alla oma eesmärgile, aga kui arvestada eksamijärgseid lootusi, siis need sai küll suurelt ületatud. Matemaatika pani mind kõige rohkem üllatuma! Kui peale punktide teadasaamist õpetajale helistasin, et oma tulemusest rääkida, oli ka tema tohutult üllatunud. Sellisest punktisummas ma ausalt-öeldes ei osanud isegi unistada.

Lõpetamine, mis oli täpselt 1 kuu tagasi, oli väga armas! Mulle on alati meeldinud Järva-Jaani kooli lõpuaktused, sest väikese õpilastearvu tõttu on need alati väga isiklikud ja siirad.
Kõik tüdrukud, kes on lõpetanud kas põhikooli või gümnaasiumi, teavad, kui tähtis ja samas raske on lõpukleidi valimine. Mul läks sel aastal kergelt. Või noh, alguses ma arvasin seda. Nimelt nägin netis oma unistuste kleiti - täpselt sellise lõike ja värviga, nagu ma tahtnud olin. Tellisin vaatamata sellele,et tarne oli kuni 2 kuud. Õnneks oli aprilli algus, seega aega ju tegelikult oli. Kui aga kaks kuud mööduma hakkas, vaatasin korras enda ja selle butiigi kirjavahetust ja avastasin, et "Ülekanne tehtud!" kirja nad polnudki ära lugenud. Kirjutasin kohe, et kas kleit on siis tellimata ja kuidas sellega on.. üsna raske oli neilt vastuseid saada. Kleidi saamine oli veel raskem. Või noh, seda ma ei saanudki peale 2 kuud ootamist. Õnneks nädal-kaks enne lõpetamist leidisin ma juhuslikult veel ilusama kleidi, millega ma lõpuks ka aktusele minna sain. Lõpp hea - kõik hea!

Lõpetamine, jaanipäevad ja kõik möödusid nii kiirelt, et järgmisel hetkel avastasingi end sais.ee lehelt ülikooli avaldusi tegemas. Suurimad panused olid mul Tallinna Ülikoolile pandud, kuhu kahele erialale proovisin. Mõlema eriala essee, vestlused ja grupitööd pidid toimuma 13. juulil kõigest tunnise vahega. Kell 9 ja 10:00. Kiirustasin ühelt katselt teisele. Lõpuks tuli välja, et ühe eriala vestlus on järgmine hommik, kui ma pidin tööl olema. See probleem sai õnneks kiiresti lahendatud. Nüüd saan öelda seda, et mõlemale erialale võeti mind vastu. Ühe eriala pingereas 5/17st ja teises 9/41st.
Ma ei suuda endiselt uskuda, et paari nädala pärast pakin oma asjad ja reaalselt lähengi Tallinna ja ülikooli. Vau! Vau! Vau!

Pole veel kuskile pilte oma lõpetamisest üles pannud - aga nüüd on mõned siin teile vaatamiseks!Comments

Popular Posts